De Cijfers

De cijfers

Vele handen, vele uren leveren de energie voor de lancering van het Scientology Network

20 filmploegen gestationeerd op 6 continenten

20 filmploegen gestationeerd op 6 continenten

Scientology Media Productions is, door haar volledig uitgeruste televisie productiefaciliteiten en filmploegen op zes continenten, in staat om de expansie van de Kerk en haar humanitaire initiatieven over de hele wereld te verslaan.

1.042.902 uur

Dit is wat ervoor nodig is om een tv-kanaal te lanceren

SMP audiovisuele infrastructuur

219.000 uur voor de installatie van audiovisuele infrastructuur

De audiovisuele systemen van Scientology Media Productions werden van de grond af aan ontworpen om een high-performance systeem te creëren met de meest geavanceerde mediatechnologie ter wereld. In het hart ervan is een centrale informatie opslagcluster van 3,2 miljoen gigabytes. De hele filmstudio is via een netwerk verbonden en geïntegreerd, waardoor elke afdeling universele toegang heeft via 43 kilometer glasvezelkabel.

SMP videomontageruimtes

18.250 uur gewijd aan de productie van tv-content

Teams van regisseurs, schrijvers, filmeditors, musici en audiotechnici in Scientology Media Productions werken vanuit 20 videomontage­ruimtes, 6 geluidsstudio’s en 7 mixruimtes en creëren wekelijks nieuwe shows en nieuwe afleveringen. Met filmploegen op zes continenten die elke week honderden uren beeldmateriaal filmen en opsturen, blijft de programmering van het Scientology Network uitbreiden.

1500 minuten eigen content

1500 minuten eigen content

Nieuwe televisienetwerken beginnen vaak met slechts 60 minuten of minder eigen content en vertrouwen op externe shows of films om hun schema in te vullen. Het Scientology Network ging van start met zes Original-series en heeft nog meer shows in productie en shows die worden ontwikkeld.

100% interne gecomponeerde muziek voor alle shows

100% interne gecomponeerde muziek voor alle shows

Met drie compositieruimtes en een intern team van wereldklasse muzikanten, worden alle shows van het netwerk intern gecomponeerd, bewerkt en opgeslagen.

Meer dan 2000 VFX shots geproduceerd voor eigen content

VFX shots geproduceerd voor eigen content

VFX (Visuele Effecten) professionals van Scientology Media Productions hebben meer computer gegenereerde shots geproduceerd voor de tv-shows van het Scientology Network dan dat er voor een speelfilm vol met VFX worden geproduceerd.

16 talen

16 talen

Tv-shows en films die op het Scientology Network worden uitgezonden, worden in 16 talen vertaald door een team van interne vertalers, die gebruikmaken van de meest geavanceerde vertaalsoftware ter wereld.

2,4 miljoen vertaalde woorden

In voorbereiding op de lancering van het netwerk, werd elke tv-show nauwkeurig vertaald om deze boodschap van hoop naar meer mensen over de hele wereld uit te dragen.

Scientology Media Productions, buitenzijde

136.366 vierkante meter aan faciliteiten

Scientology Media Productions is het internationale mediacentrum voor de Scientology Kerk. Het werd in mei 2016 geopend en is het thuis van het Scientology Network, het internationale centrum voor het brengen van nieuws en informatie over Scientology. Het is een belangrijke onderdeel van de zich steeds uitbreidende humanitaire initiatieven van de Kerk.

Scientology Media Productions Central Ingest

720 uur aan beeldmateriaal per dag

Central Ingest ontvangt binnenkomend beeldmateriaal van het wereldwijde netwerk van Scientology Media Productions filmploegen op zes continenten en van tientallen andere cameramensen.

20 video­montage­ruimtes

De videomontageruimtes van het centrum stellen creatieve teams in staat om meerdere shows en documentaires te produceren. Elke ruimte is ingericht met volledige state-of-the-art apparatuur voor naadloze integratie van de programmering.

6 geluidsstudio’s

De volledig uitgeruste geluidsstudio’s zorgen voor een perfect geluid en worden voor een deel gebruikt voor intern vertaalde voice-over opnamen in 16 talen.

7 surround sound mixruimtes

Het mediacentrum heeft 7 ruimtes voor het opnemen van soundtracks en voor audio-postproductie, uitgerust met op maat gemaakte audiosystemen om de hoogste kwaliteit te verzekeren.

21 VFX stations

Met 150 terabyte aan verwerkingscapaciteit en meer dan 115 high-end servers, produceert het interne visuele effecten team van Scientology Media Productions computer gegenereerde graphics voor alle shows.

Scientology Media Productions opnamestudio

3 ultramoderne opnamestudio’s

Er is meer dan 1500 vierkante meter opnamestudio’s die wordt gebruikt bij de productie van video’s en nieuwsuitzendingen voor het netwerk. In deze ruimtes zijn 720 lichten opgehangen aan een volledig opgetuigde lichtinstallatie.

Scientology Media Productions tv-regiekamers

3 tv-regiekamers

Er worden drie regiekamers gebruikt voor live en opgenomen shows in elk van de drie filmstudio’s.