Scientology Network

Freedom TV

Freedom TV

Het Freedom magazine bereidt zich voor om zijn baanbrekende onderzoeksjournalistiek uit te zenden.

Het Freedom magazine, heeft sinds hij 50 jaar geleden door de Scientology Kerk werd opgericht een kleurrijke geschiedenis doorgemaakt, als een tijdschrift met onderzoekjournalistiek. Het onderscheidt zich door een indrukwekkende lijst van exposés over zaken van algemeen belang: schendingen van mensenrechten, geheimhouding door de overheid en het recht van de bevolking om te weten, ambtelijke corruptie, onrecht en misstanden in de geestelijke gezondheidszorg. Nu, met de lancering van het Scientology Network, stapt Freedom een nieuw domein van journalistieke mogelijkheden binnen. Dit is met de komst van Freedom TV, dat haar hoofdkantoor in Scientology Media Productions in Los Angeles heeft.

Freedom TV zal nieuws bieden, verslaglegging van openbare aangelegenheden, onderzoeken in de vorm van documentaires en werk achter de schermen. Het zal de nadruk leggen op journalistieke ethiek en zal die verhalen behandelen die gecontroleerde massamedia verkiest om te negeren: feitelijke en verantwoordelijke berichtgeving gericht op sociale rechtvaardigheid, individuele vrijheden en sociale hervormingen.

Freedom magazine is al heel lang de stem van de Kerk en haar missie is altijd geweest om onderzoek te doen naar zaken die van publiek belang zijn en waarheden die achtergehouden worden te achterhalen. Maar het is ook een stem geweest voor de machtelozen. In een mediaomgeving die wordt gedomineerd door machtige, privé-commerciële belangen, zijn de mogelijkheden voor goede, goed gemotiveerde en gedocumenteerde onderzoeksjournalistiek, ongecontroleerd door gevestigde belangen, nooit beter geweest.

In de jaren 70 onthulden journalisten van Freedom het bestaan van psychiatrische “werkkampen voor slaven” in Zuid-Afrika. Naar aanleiding daarvan bracht de regering hervormingen aan in wat de Wereldgezondheidsorganisatie een “slavenhandel-netwerk” noemde. Het bracht ook de geheime mind-control experimenten van de CIA, het uiterst geheime MK-ULTRA programma, in de openbaarheid. Freedom onderzoek naar geheime testen van chemische en biologische wapens in de VS door het leger, leidde tot parlementaire hervormingen. In de jaren 90 onthulde Freedom doofpotaffaires van de overheid die te maken hadden met het Golfoorlogsyndroom. En de geschiedenis toont aan dat Freedom een leidende rol nam met betrekking tot toegang tot overheidsinformatie, door middel van haar verslaggeving en in de rechtbank, om Openbaarheid van Bestuur in de VS te beschermen en te verbreiden.

Freedom TV zal die traditie volgen, om zo het Scientology Network een nieuw soort journalistieke vrijheid te bieden.