Het is nieuw
het is doortastend
het is live

Scientology Network

Het is nieuw, het is door­tastend, het is live

Na jarenlange voorbereiding bereikt het nieuwe televisienetwerk van de Kerk elke hoek van de aarde met een boodschap over het helpen van anderen.

Het Scientology Network ging live toen de schakelaar op 12 maart 2018, om 8 uur ’s avonds, werd omgedraaid. Daarmee luidde het onmiddellijk een gedenkwaardig nieuw tijdperk in, waarmee de religie aan miljoenen mensen in de Verenigde Staten en honderden miljoenen mensen over de hele wereld op het internet wordt verspreid. Vanuit het drie verdiepingen hoge atrium van het Flag-gebouw van de Kerk, in haar spirituele thuis in Clearwater, Florida, verwelkomde de heer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, de wereld in het netwerk. Hij gaf een krachtige introductie tijdens de eerste minuten in de lucht om de missie uit te leggen, van iets dat religieuze omroepen een nieuwe betekenis geeft.

“Je hebt waarschijnlijk wel van Scientology gehoord”, zei dhr. Miscavige. “Elke zes seconden zoekt er iemand met de vraag: ‘Wat is Scientology?’ Er wordt veel over ons gesproken en dat snappen we. Mensen zijn nieuwsgierig. Nou, we willen je vragen beantwoorden, want eerlijk gezegd, wat je hebt gehoord, als je het niet van ons hebt gehoord, ik kan je verzekeren, we zijn niet wat je zou verwachten.”

– Dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie
Welkom Dhr. David Miscavige verwelkomt kijkers bij de lancering van het Scientology Network vanuit het atrium van het 21e eeuwse Flag-gebouw van de Kerk in Clearwater, Florida.

“Scientology is een dynamische en groeiende religie. En we gaan je er alles over laten zien.”

Dhr. David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie

De heer Miscavige beschreef aan het publiek, dat wereldwijd op tv-schermen, computers en mobiele apparaten keek, het doel van het nieuwe Scientology Network: kijkers de religie zelf te laten zien en te laten ervaren, met een frisse blik op het genre van religieuze omroepen. Mensen kunnen zien wat ze vandaag de dag nooit in de media zien – wie scientologen zijn, wat Scientology is en wat Scientology kan doen – verteld door scientologen zelf van over de hele wereld, voor de eerste keer op een netwerk. “Scientology is een dynamische en groeiende religie. En we gaan je er alles over laten zien.”

De heer Miscavige vervolgde: “Maar met dat alles, laten we duidelijk zijn: We zijn hier niet om te preken, je te overtuigen, of je te bekeren. Nee, we willen je het alleen laten zien. Want per slot van rekening is het eerste principe van Scientology: ‘Het is alleen waar als het waar is voor jou’.”

Met de lancering van het Scientology Network, zoals dat in deze speciale editie van Freedom magazine wordt beschreven, opent de Kerk nieuwe gebieden in haar wereldwijde inspanning om een betere wereld te creëren.

De Scientology religie groeit in een alsmaar toenemend tempo. Het trekt iedere dag nieuwe leden aan. Er worden overal in de wereld nieuwe kerken gebouwd om aan de vraag te voldoen, en om als centra te dienen voor haar humanitaire missies. Dat is met inbegrip van haar pogingen om drugsgebruik en drugsverslaving te verminderen, om studie te verbeteren door educatieve programma’s, om sociale rechtvaardigheid en mensenrechten te ondersteunen en om de lessen die de heer Hubbard zo cruciaal vond bij het aanmoedigen van verandering te onderwijzen.

Zoals je in deze speciale editie zult lezen, heeft de Scientology Kerk nu de middelen om haar eigen verhaal te vertellen. Ze laat de wereld zien wie scientologen zijn, wat ze doen en het werk dat ze doen om een hogere beschaving voort te brengen. Daarbij ontwikkelt ze de technologische expertise achter de boodschap en perfectioneert deze. En die boodschap is, en dat is het altijd geweest, het doel te realiseren van een wereld zonder krankzinnigheid, zonder criminelen, zonder oorlog. Een wereld, zoals de heer Hubbard voor ogen had, waar het de mens vrij staat om zich tot grotere hoogten te verheffen.

De Kerk heeft zich al vele jaren aan dit werk gewijd, en het heeft een impact gehad. Haar humanitaire programma’s hebben tientallen miljoenen mensen bereikt en brengen mogelijkheden en hoop. Als ’s werelds jongste grote religie, en de enige die in staat is om de wereld de authentieke woorden en inzichten van haar grondlegger te bieden, is ze nu begonnen aan een grotere missie: om Scientology oplossingen en Scientology spiritueel begrip aan miljoenen mensen te brengen op elk continent op aarde.

Maar veel mensen over de hele wereld, hebben het verhaal van Scientology en de voordelen ervan en de inzichten in menselijke spiritualiteit verkeerd begrepen en het werd verkeerd weergegeven. Soms werd er zelfs met opzet een vertekend beeld gegeven. Dat is was niet onverwacht, want de Kerk heeft dat onder ogen gezien, wat alle wereldreligies onder ogen hebben gezien, vooral als ze nieuw zijn: wantrouwen, twijfel en critici. Maar nu, met dit nieuwe tijdperk van communicatie, kan de Kerk haar eigen verhaal beginnen te vertellen, feitelijk, eerlijk en volledig.

Inside Scientology
Meet a Scientologist
Voices for Humanity
I am a Scientologist
De Feiten over Drugs
Destination Scientology
L. Ron Hubbard in His Own Voice
De grondbeginselen van het Denken
De Weg naar een Gelukkig Leven
Scientology Network is overal Het Scientology Network is live en op aanvraag beschikbaar op Apple TV, Amazon Fire TV, Roku, iPhones, Android TV en tablets en ook online op Scientology.tv.

Scientology helpt niet alleen mensen hun eigen spiritualiteit te ontdekken, maar ze bewijst ook eer aan goed werk, creativiteit, verbeelding, mededogen en goodwill.

Degenen die nieuwsgierig naar Scientology zijn komen erachter dat ze iets unieks vertegenwoordigt: de technologie ervan is niet onduidelijk noch staat het ter discussie. Scientologen over de hele wereld hebben voordeel van de levende woorden van de Grondlegger van de Kerk, die zijn leven wijdde aan het ontwikkelen van een geschenk aan de Mensheid – het geschenk van begrip van jezelf, van het bereiken van een hoger spiritueel bewustzijn, en de belangrijke ontdekking dat de onvervreemdbare rechten van de mens gedeeld worden door de zielen van mensen. Dit zijn belangrijke stappen geweest in de zoektocht van de religie naar menselijke en spirituele vrijheid, en worden weerspiegeld in de verhalen die volgen, over hoe en waarom de Kerk dit historische moment in de tijd heeft bereikt.

Van haar geschiedenis en haar ontwikkeling tot haar principes en haar aanvaarding over de hele wereld, dit is een verhaal zoals dat nog nooit over welke religie voorheen verteld is, met zowel klassieke als moderne elementen. En nu wordt het op de meest modern mogelijke manier verteld, door het eigen televisiekanaal van de Kerk aan de landen van de wereld te tonen.

Scientology helpt niet alleen mensen hun eigen spiritualiteit te ontdekken, maar ze bewijst ook eer aan goed werk, creativiteit, verbeelding, mededogen en goodwill. Ze reikt naar mensen over de hele wereld om haar voornaamste boodschap uit te dragen: dat het grootste mensenrecht het recht is om te helpen. En dat is haar overkoepelende doel, haar doelstelling en haar missie, vastgelegd door haar Grondlegger om nooit te worden verzaakt.

Leden van de Kerk hebben hun opwinding uitgedrukt over dit moment in de geschiedenis van de Kerk, en vanuit hier zien ze een veelbelovende toekomst. Scientologen weten dat Scientology werkt voor miljoenen. En door dit nieuwe netwerk, kunnen kijkers ontdekken hoe serieus het werk van de Kerk wordt genomen – werken om de wegen naar vrede en geluk vrij te maken, die grondlegger L. Ron Hubbard ontdekte, uitlegde en systematiseerde. Kijkers zullen zien hoe dit de levens van scientologen positief beïnvloedt.

Dit is het verhaal van de Kerk, haar visie en het realiseren van de technologie waardoor ze het soort communicatie kon ontwikkelen om te helpen haar doeleinden en haar hoop voor de hele Mensheid te bereiken. Het horen van het ware verhaal, het kennismaken met de unieke inzichten die de technologie van Scientology de Mensheid biedt en scientologen overal ter wereld deelgenoot maken van de boodschap van hoop die de Kerk heeft voor een betere wereld, introduceert nieuwe perspectieven op eeuwen oude vragen. De Kerk is vastbesloten een nieuw licht op een oude wereld te laten schijnen, op een doortastende, nieuwe manier, en met onbetwistbare doeleinden, op het pad dat de grondlegger voor ogen had, met de weg vóór ons duidelijk gemarkeerd door zijn inzichten over de staat van de mens.

50 miljoen
Potentiële kijkers op DIRECTV
Meer dan 120 miljoen
OTT-gebruikers
245 miljoen
Internetgebruikers in de VS

DE AFTELLING VOOR DE LANCERING

Hoewel de lancering van het Scientology Network op DIRECTV kanaal 320 haar uitdagingen had, was het doel van de reis altijd duidelijk: om kijkers het hele verhaal van Scientology te laten zien.

Het netwerk heeft uitsluitend eigen programmering (original programming). Het laat scientologen zien, zoals ze nog nooit eerder zijn gezien. Ze leiden gewone levens, maar spannen zich tegelijkertijd in, om problemen in het leven op te lossen en anderen te helpen hetzelfde te doen. In tegenstelling tot grote tv-stations, heeft het kanaal geen betaalde advertenties. Het Scientology Network is dag en nacht te zien op satelliettelevisie. Het is deel van het standaard HD pakket van DIRECTV. DIRECTV bereikt momenteel meer dan 20 miljoen huishoudens en de programma’s van het netwerk zijn dagelijks voor 37–50 miljoen kijkers op de Amerikaanse televisie beschikbaar.

“Kort na de decenniumwisseling, en met alles wat we nodig hadden voor grootschalige levering, was de volgende onvermijdelijke stap wereldwijde communicaties”, zei de heer Miscavige. “Waarom niet ons eigen tv-netwerk?”

In dit tijdperk, waar mensen hun programma’s op een grote verscheidenheid van apparaten bekijken, zorgen de mogelijkheden van het netwerk om OTT-streaming [over-the-top-streaming, tv via internet] te leveren ervoor, dat kijkers op allerlei media kunnen kijken: computers, tablets, internet-tv en mobiele apparaten, en op websites en sociale media. Het kanaal is beschikbaar op Apple TV, Android TV, Amazon Fire TV, Roku en Scientology.tv. Daarmee wordt iedere hoek van de aarde met een internetverbinding bereikt.

Het was de visie van de heer Hubbard en van de mensen die door de religie geholpen zijn, dat het verhaal van de religie, haar overtuigingen en praktijken, op grote schaal beschikbaar zou zijn. Nu de technologische middelen beschikbaar zijn in de studio in Hollywood, kan dat plan van wereldwijde communicatie worden gerealiseerd.

“Want zoals het gezegde luidt: als je niet je eigen verhaal schrijft, doet iemand anders dat wel”, zei de heer Miscavige tijdens de officiële opening van de studio in 2016. “Dus gaan we nu ons eigen verhaal schrijven – zoals geen enkele religie in de geschiedenis dat ooit gedaan heeft.”

Toen de heer Hubbard Scientology oprichtte, gaf hij zijn boodschap in lezingen en schreef hij het in boeken. Beide maken deel uit van een uitgebreide bibliotheek van al het werk dat hij al gemaakt had. Werk dat nu wordt erkend door drie Guinness World Records: Meest Gepubliceerde Auteur, Meest Vertaalde Auteur en het Grootste Aantal Gepubliceerde Luisterboeken van één Auteur. De Kerk bouwde publicatie- en disseminatiefaciliteiten om zijn werken op grote schaal beschikbaar te maken. Maar het is duidelijk dat televisie iets meer bood.

“Kort na de decenniumwisseling, en met alles wat we nodig hadden voor grootschalige levering, was de volgende onvermijdelijke stap wereldwijde communicaties”, zei de heer Miscavige. “Waarom niet ons eigen tv-netwerk?”

SPELING VAN HET LOT

Dat doel werd prioriteit gegeven en kort daarna, vernam de Kerk dat een onafhankelijk publiek tv-station, KCET, verhuisde. De oude studio was de langst bestaande en nog steeds in werking zijnde film- en tv-studio in Los Angeles.

Pas na de aankoop kwamen leidinggevenden van de Kerk erachter dat deze historische filmstudio precies dezelfde filmstudio was waar L. Ron Hubbard zijn carrière als scenarioschrijver begon.

“Zelfs als we niet per se in het lot geloven”, zei de heer Miscavige, “ (...) ben ik bereid erin te geloven.”

“Het feit is, dat het een geschiedenis is die L. Ron Hubbard zelf in Scientology heeft ingebed”, zei de heer Miscavige, “om de wijsheid die wij bezitten te delen, om anderen te helpen zichzelf te helpen. We weten dat de Mens kan worden geholpen. En bovendien, we weten hoe dat gedaan moet worden.”

Die visie is nu een realiteit.

Scientology Network/ Het is nieuw, het is doortastend, het is live