Inside Scientology

Scientology Network

Meet a Scientologist

Van de onontgonnen gebieden van de moderne kunst tot het gebied van wetenschap, sport en entertainment, scientologen overal ter wereld leiden interessante levens.

Hij was een beginnende NFL safety die eens de grote quarterback Peyton Manning onderschepte. Zij draagt een roze helm terwijl ze één van de grootste granietgroeven ter wereld leidt.

Ze zijn scientologen. De levens van hen allebei waren veranderd door L. Ron Hubbard, Grondlegger van de snelst groeiende religie ter wereld.

Kijkers die naar Meet a Scientologist kijken, zullen hun tijd doorbrengen met scientologen uit het hele land en over de hele wereld, tijdens hun dagelijks leven. Ze zullen een bekende schilder ontmoeten, een Zweeds echtpaar met een dakdekkersbedrijf en leden van de nummer één Jive en Swing band uit het Verenigd Koninkrijk, allemaal scientologen.

Tijdens elke half uur durende aflevering wordt een karakterschets gegeven van individuele scientologen uit de hele wereld, met speciale aandacht voor hun beroep en hun dagelijkse leven. Het laat zien hoe ze Scientology toepassen om hen te helpen uit te blinken in wat ze doen, en de beste persoon te zijn die ze kunnen zijn. Ze komen van verschillende achtergronden en beroepen en spreken verschillende talen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn scientologen.

Tijdens het eerste seizoen zijn er afleveringen over een Colombiaanse komediant die een entertainmentimperium opbouwde, een dierenarts uit Indianapolis, een Duitse kunstenaar die in Zwitserland woont en een paardentrainer uit Zuid-Californië. Andere afleveringen introduceren kijkers aan een paar van de Italiaanse motorfietsbouwers die een moeizaam lopend bedrijf kochten. Ze gebruikten hun passie voor snelheid om de legendarische Bimota motorfietsen te ontwerpen – die nu over de hele wereld worden geprezen. Kijkers zullen de vrouwelijke oprichter van een elektrotechniek bedrijf in Florida ontmoeten. Ze is een succesvolle ondernemer in een traditioneel door mannen gedomineerde bedrijfstak, die haar bedrijf exponentieel zag groeien. Van daar reizen de kijkers over de hele wereld om een Zuid-Afrikaanse vrouw te ontmoeten die een inactieve granietgroeve van haar familie overnam, en de productie drastisch liet toenemen. Ook is er een voormalig NFL speler te zien die het weer aan kinderen doorgeeft, verder muzikanten, artiesten en ballroomdansers. Toevallig zijn ze allemaal scientologen.


MEET A SCIENTOLOGIST

AFLEVERING: MANOOI KROONLUCHTERS

Het bekroonde Manooi ontwerpbedrijf van János Héder presenteert licht als kunst. Het heeft een paar van de meest gezochte en exquise lampen ter wereld geschapen. Zijn passie voor licht is te zien in al hun eigengemaakte en inventieve kroonluchters.

Manooi Kroonluchters
MANOOI Kroonluchters die door János Héder en Judit Zoltai werden ontworpen waren op de Internationale Meubelbeurs in Milaan te zien.
János Héder

MEET A SCIENTOLOGIST

AFLEVERING: DEERING BANJO’S

De banjo, het eens zo typische muziekinstrument voor countrymuziek, wordt gered uit de stofzak van de muziekgeschiedenis door een echtpaar uit San Diego, Californië. De Deerings bespreken hun reis van een bescheiden werkplaats naar het leveren van muziekinstrumenten aan de elite van countrymuziek.

Greg & Janet Deering
Janet Deering aan een draaibank
Chuck Deering leert een banjo maken
Deering banjo’s

MEET A SCIENTOLOGIST

AFLEVERING: ASSAFF RAWNER

Een ingenieur, wiens robots de film- en televisie-industrie hebben gerevolutioneerd en die met een Academy Award is bekroond, toont zijn verbazingwekkende machines en bespreekt de vindingrijkheid die nodig is om te voldoen aan de altijd complexe eisen van de motion control-industrie.

Assaff Rawner. Motion control apparatuur

MEET A SCIENTOLOGIST

AFLEVERING: NICK FERGUSON

Nick Ferguson op het veld
American football
Nick Ferguson met zijn familie

Het gaat niet van een leien dakje om een professionele atleet te zijn. Er zijn hevige concurrentie en constante uitdagingen. Velen redden het nooit. Nick Ferguson draaide tegenspoed om in kansen en zorgde dat zijn droom om in de NFL te spelen werkelijkheid werd.