Inside Scientology

Scientology Network

Inside Scientology

Cameraploegen nemen kijkers achter de schermen van de dag-tot-dag ervaring van Scientology over de hele wereld, van een typische dag in een kerk tot haar wereldwijde acties.

Er gebeurt veel achter de schermen van de snelst groeiende religie van de 20e en 21e eeuw. Wereldwijde humanitaire campagnes en openingen van Kerken trekken publieke aandacht, maar er is nog meer te vertellen. Inside Scientology geeft kijkers toegang tot alles wat Scientology doet. In deze afleveringen, gaan camera’s van het netwerk naar plekken waar nog nooit eerder camera’s waren gegaan. Ze reizen in de archieven van L. Ron Hubbards originele werken en zijn getuige van het nauwkeurige technische proces dat deze werken permanent behoudt. Metalen opnameplaten en archiefboeken worden geproduceerd en in titanium tijdcapsules verzegeld. Ze worden in ondergrondse kluizen opgeslagen, die gebouwd zijn om weerstand te bieden aan iedere natuurlijke of door mensen veroorzaakte ramp. Leden van de religieuze orde van de Kerk zorgen dat deze documenten voor de eeuwigheid worden behouden, uit eerbied aan en ter bevestiging van hun historische waarde.

Camera’s verkennen het prachtige atrium van Flag, het 21e-eeuwse spirituele hoofdkwartier van de Kerk in Clearwater, Florida, het grootste Scientology gebouw op aarde. Ze verkennen de Scientology Kerk van Los Angeles, dat in het midden van Hollywood ligt en dat dagelijks door duizenden mensen van over de hele wereld wordt gezien.

Camera’s nemen kijkers ook het enorme Scientology Internationale Disseminatie en Distributie Centrum in. Deze heeft een oppervlakte van 17.000 vierkante meter en is een state-of-the-art productiefaciliteit voor de productie en distributie van door de Kerk gesteunde campagnes. Bij Bridge Publications in Los Angeles, de uitgever van alle non-fictie werken van L. Ron Hubbard, kunnen kijkers getuige zijn van de massaproductie, in meer dan 50 talen. Dit is mogelijk omdat de materialen digitaal voorbereid, verpakt en verzonden worden. Kijkers zullen ook aan boord gaan van het beroemde motorschip de Freewinds, de religieuze retraite van Scientology en zullen getuige zijn van de humanitaire activiteiten van haar bemanning. Camera’s gaan ook het majestueuze Saint Hill binnen, L. Ron Hubbards historisch herenhuis in East Grinstead, Engeland, waar hij veel van zijn meest beroemde werken schreef. Ten slotte nemen ze kijkers Scientology Media Productions zelf binnen, het hart van het Scientology Network.

Inside Scientology

INSIDE SCIENTOLOGY

AFLEVERING: IN EEN KERK

In het hartje van Hollywood, langs zonovergoten trottoirs, waar L. Ron Hubbard Way de iconische Sunset Boulevard kruist, staat de Scientology Kerk van Los Angeles.

Het is de plaatselijke Kerk van duizenden scientologen die in Los Angeles wonen en werken en dient ook als een centrum voor de religieuze orde van de Kerk. Deze Kerk bevindt zich in het gebouw van het vroegere Cedars of Lebanon ziekenhuis. Het gebouw is volledig gerestaureerd en herbouwd.

Inside Scientology, de nieuwe serie vertelt het verhaal van Scientology en opent op nieuwe manieren de deuren van de religie voor het grote publiek. Er zal ook een aflevering zijn die kijkers meeneemt in kerken en verwante organisaties over de hele wereld, met inbegrip van de Scientology Kerk Los Angeles.

Deze aflevering gaat direct naar binnen. Het laat de kijkers de ruimtes van de Kerk zien en de spirituele technologie die deze bepalen. Kijkers zullen erachter komen hoe de E-meter werkt en zullen over Scientology spirituele counseling die “auditing” heet horen.

Deze serie geeft een onbelemmerde toegang achter de schermen. Het laat kijkers zien wat ze zullen zien wanneer ze een Scientology Kerk binnenlopen.

Diensten Tijdens auditingsessies wordt gebruik gemaakt van de E-meter om de spirituele counseling te sturen.
Warm welkom Stafleden van de Scientology Kerk van Los Angeles verwelkomen iedere dag bezoekers uit de hele wereld.
Warm welkom Stafleden van de Scientology Kerk van Los Angeles verwelkomen iedere dag bezoekers uit de hele wereld.
Los Angeles Kijkers krijgen direct toegang tot wat er te zien is en wat er gebeurt in de Scientology Kerk aan Sunset Boulevard en L. Ron Hubbard Way.
Los Angeles Kijkers krijgen direct toegang tot wat er te zien is en wat er gebeurt in de Scientology Kerk aan Sunset Boulevard en L. Ron Hubbard Way.

INSIDE SCIENTOLOGY

AFLEVERING: DISSEMINATIE EN DISTRIBUTIE CENTRUM

De Scientology Kerk bestaat in 167 landen over de hele wereld. In aanvulling op tientallen nieuwe kerken die in de afgelopen tien jaar zijn geopend, hebben de vermaarde humanitaire programma’s van de Kerk meer dan 500 miljoen mensen bereikt, in meer dan 50 talen.

Om dat te doen, had de Kerk een drukkerij en productiefaciliteit nodig, die niet alleen in staat was om in korte tijd miljoenen boekjes en religieuze materialen te produceren, maar die ook meubilair, bewegwijzering en av-systemen voor het groter wordende netwerk van kerken en humanitaire projecten te produceren. Hoe dat werd bereikt, wordt in detail beschreven in een één uur durende aflevering van Inside Scientology.

Het Scientology Internationale Disseminatie en Distributie Centrum is één van de grootste productiefaciliteiten in zijn soort. Het ligt in Los Angeles. Het is 17.000 vierkante meter groot, vol met machines met mechanische en digitale precisie, van de grond af aan ontworpen en gebouwd door de Kerk.

Filmploegen gaan op onderzoek naar de technologie achter de productie en naar de expertise die nodig is om Freedom en een scala van andere tijdschriften van de Kerk in meer dan 15 talen te drukken. Elk exemplaar van De Feiten Over Drugs en van De Weg naar een Gelukkig Leven die van South Central Los Angeles tot Zuid-Amerika tot Zuid-Afrika wordt uitgedeeld, komt uit deze faciliteit.

Deze aflevering toont hoe deze brandschone productiefaciliteit – met een 50 meter lange drukpers – 24 uur per dag, 365 dagen per jaar drukwerk maakt, materialen fabriceert en alles over de hele wereld verzendt. Deze spirituele energiecentrale produceert banieren van alle formaten, iconische gele T-shirts van de Pastoraal Werkers, boeken, pamfletten, uniformen en letterlijk alles wat nodig is voor elke Kerk over de hele wereld. Hij houdt ook gelijke tred met de verzoeken om humanitaire materialen door docenten, drugspreventie- en mensenrechtenspecialisten, partners van de politie en de gemeenschap en organisaties van alle geloofsovertuigingen.

Kijkers zien de kracht achter deze operatie, de gevorderde organisatorische methoden ontwikkeld door L. Ron Hubbard om de efficiëntie en het moreel van de toegewijde stafleden te verhogen.

Disseminatie en Distributie Centrum

INSIDE SCIENTOLOGY

AFLEVERING: ARCHIVERINGSPROJECT

Scientology archiveringsproject
Inspectie Gevoelige instrumenten en geavanceerde technologie helpen bij de bescherming van de oorspronkelijke geschriften.

Het zou moeilijk zijn om Scientology verder binnen te gaan, en dan niet door de unieke en zorgvuldig beschermde “archieven” in ondergrondse kluizen te lopen. Daar worden de fundamentele geschriften en teksten, vervaardigd door L. Ron Hubbard, tot in de eeuwigheid bewaard.

Het proces, dat bekendstaat als het Archiveringsproject van de Scientology Kerk, heeft die spirituele technologie vastgelegd door creatieve toepassingen van bestaande wetenschap op het “oude raadsel” hoe de effecten van tijd tegen te gaan.

Camera’s gaan de echte archieven binnen om tot in detail de drie belangrijkste stappen te documenteren die genomen werden om aan de missie van “het beschermen van de Scientology geschriften voor alle toekomstige generaties” te voldoen. De conservatie, het archiveren en de permanente opslag van deze werken bleek een uitdaging te zijn, die niet alleen aanspraak maakte op bestaande technologie, maar die ook de ontwikkeling van nieuwe methoden en technieken vereiste.

In de archieven zijn tijdscapsules en kluizen met klimaatregeling, die, voor zo lang als mogelijk, de meer fragiele handgeschreven documenten, en cassettes en films op materialen van een oudere technologie, behouden. Conservatie houdt ook het digitaal vastleggen van beelden van alle originelen in.

De uitdaging werd vergroot door de enorme hoeveelheid woorden, zo’n 75 miljoen zowel geschreven als opgenomen woorden, die Scientology bepalen.

Gedurende het project raadpleegden de archivarissen deskundigen op het gebied van conservatie. Tijdens dat proces ontdekte de religieuze orde van de Kerk dat het nodig was om eigen laboratoria op te zetten om de stem en beelden van de grondlegger L. Ron Hubbard permanent te behouden.

Wanneer kijkers deze archieven binnengaan, zullen ze antwoorden vinden op hoe een religie, die gebouwd is op wetenschap en technologie, vorderingen heeft gemaakt in de kunst, vaardigheid en het belang van conservatie.

Conservatie Archivarissen van de Kerk raadpleegden overal ter wereld experts op het gebied van conservatie, om geavanceerde systemen voor kluizen en opslag te ontwikkelen.

INSIDE SCIENTOLOGY

AFLEVERING: BRIDGE PUBLICATIONS

Bridge Publications
Alles onder één dak Bridge Publications is gehuisvest in een gebouw van 25.000 vierkante meter dat een heel huizenblok beslaat, allemaal om uitsluitend Scientology materialen beschikbaar te maken voor iedereen.

Dit is een 21e-eeuwse drukkerij met revolutionaire digitale printapparatuur, gehuisvest in een enorme productiefaciliteit van 25.000 vierkante meter. Het heeft een 73000 kubieke meter magazijn – de grootte van een groot huizenblok – en produceert 385.000 boeken per week.

Allemaal van slechts één auteur.

Bridge Publications in Los Angeles werd ontworpen voor één doel: het bieden van L. Ron Hubbards geschriften en lezingen over Dianetics en Scientology aan iedereen, waar dan ook, in hun eigen taal. De hele verzameling van boeken en lezingen, die verkrijgbaar zijn in meer dan 50 talen, komt uit dit ene opmerkelijke gebouw.

Deze aflevering van Inside Scientology toont kijkers hoe Bridge met dat ene doel voor ogen zich ontwikkelde: om wat dan ook van L. Ron Hubbard, in vrijwel elke taal, te kunnen leveren, waar dan ook. Dat houdt niet alleen het drukken in, maar ook fabricage en distributie. Omdat er geen enkele organisatie was, die dergelijke diensten volgens de hoge standaards die vereist zijn kon leveren, voor een prijs die ervoor zou zorgen dat het haalbaar is, besloot de leiding van de Kerk zijn eigen organisatie te bouwen.

En dat werd Bridge – de grootste volledig digitale uitgever ter wereld, met kantoren, productie, drukken en distributie, allemaal onder één dak, allemaal gecomputeriseerd. Het is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in bedrijf.

Bridge is meer dan een drukkerij. Het is een publicatie- en distributiewonder geworden. Medewerkers van de Kerk werkten met fabrikanten om machines te ontwerpen die nog niet bestonden. Dat resulteerde in volledig digitale printers die de productie vergrootten, en afval en tijdsduur verminderden.

Het resultaat? Een productiefaciliteit die 100.000 exemplaren van Dianetics in het Engels, of 100 exemplaren in het Swahili kan produceren, tegen dezelfde kosten per boek – met één druk op de knop. Van de 20.000 exemplaren van Dianetics die aan Harlem, de Kerk in New York, werden geleverd, tot de 500 exemplaren van De Problemen van de Werkende Mens in het Iers die naar Ierland werden verscheept, de oplossingen zijn in het systeem. Met 5600 kilometer aan papier voorhanden, doet Bridge het allemaal. En Inside Scientology neemt de kijker daar naar toe.

PERFECTE WEERGAVE L. Ron Hubbard gaf meer dan 2500 lezingen, waarvan veel nu in 16 talen zijn vertaald. De interne cd-fabriek van Bridge Publications was ontworpen om tot één miljoen cd’s per week te kunnen produceren, in meerdere talen tegelijkertijd.