Verenigd in Vrede
VERENIGD IN VREDEMensen van elke leeftijd, grootte, vorm, huidskleur en geslacht komt opdagen om de boodschap van normen, waarden en fatsoen te verspreiden van L. Ron Hubbards eenvoudige en effectieve boekje dat heeft aangetoond dat het onderwijzen van morele codes helpt om misdaad te terug te dringen.

LOS ANGELES

Het mobiliseren van LA

In de afgelopen paar jaar zijn de “Vredesritten”, zoals ze zijn nu bekend staan, uitgegroeid van tientallen tot honderden rijders en bestuurders per keer. Ze doorkruisen bendeterritoriums en strekken zich uit over gemeenschappen in een gebied van 250 vierkante kilometer van Compton tot Lancaster. Tijdens elke rit hebben zulke jongens als de Black Stallions, East Side Riders Bike Club en National Lowriders De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes bij zich en dragen ze haar constructieve boodschap uit in parken, steegjes en winkelcentra, waar er ook maar mensen zijn.

Het zien van leden van rivaliserende bendes, voornamelijk de Bloods en de Crips, die tientallen jaren territoriumoorlogen voerden, en die de belangrijkste deelnemers waren, was aanleiding voor een LA presentator om te declameren: “De hel is bevroren”. Bende-interventionisten, families van degenen die in het kruisvuur van het bendegeweld zitten, activisten en leden van de gemeenschap hebben allemaal een groeiende interesse in de Vredesritten. Ze hebben steun van high profile stads- en entertainmentleiders genoten, van will.i.am van de Black Eyed Peas en de populaire radiopresentator Big Boy, tot de hoofdcommissaris van de LA Politie Charlie Beck en de burgemeester Eric Garcetti.

In de woorden van de Nation of Islam predikant Tony Muhammad, was de eerste rit “...als het kraken van een atoom. Het maakte iets wakker bij iedereen. Het maakte de spirit van hoop wakker dat we wederom op een cruciaal punt in onze geschiedenis zijn aanbeland en dat we een verschil in onze eigen gemeenschap kunnen maken.” Kapitein Lee Sands, Commanding Officer van de South Traffic Division, sloeg de handen ineen met de Vredesrijders om samen te bidden. 

Vlak voor de rit in augustus werden meer dan 10.000 exemplaren van De Weg naar een Gelukkig Leven naar huishoudens in Watts gestuurd, samen met een brief en een flyer waarin stond: “De Vredesritten komen naar jullie buurt”.

De meetbare resultaten inspireren meer dan ooit buurtwerk rondom De Weg naar een Gelukkig Leven. Zo was er in dit geval een 51 procent daling in misdaad over een periode van drie opeenvolgende weken direct volgend op de ritten.