29 APRIL 2017 / MIAMI, FLORIDA

Magisch Miami

De Scientology Kerk van Miami werd met de feestelijke tropische beat van Zuid-Florida geopend. Duizenden mensen kwamen bijeen om de opening en de verdere uitbreiding van de humanitaire campagnes te vieren.

Een gouden regen van confetti
EEN GOUDEN REGEN VAN CONFETTI De heer David Miscavige opent officieel de indrukwekkende Scientology Kerk van Miami, terwijl duizenden scientologen en gasten het moment vieren waarop hun nieuwe thuis in de magische stad tot leven komt.

Een verkoelend briesje vanaf de oceaan waaide over Zuid-Florida, waar een menigte van zo’n 2000 mensen mee deinde op een salsa beat. De nieuwe Scientology Kerk van Miami opende eind april 2017 haar deuren, te midden van een kader humanitaire helden in een uitnodigende sfeer van de vele Latijns-Amerikaanse emigranten die de Miami de “Stad van Vrijheid” noemen.

Aan wat bij de plaatselijke bevolking bekend staat als de South Dixie Highway, waar zo’n 70.000 voertuigen per dag langsrijden, staat de zes verdiepingen hoge en 4500 vierkante meter grote faciliteit die de Kerk. Ze werd gerestaureerd om een modern icoon van transformatie te worden en is in de woorden van Miami Burgemeester Tomás Regalado: “een ankerpunt voor de gemeenschap, die bol staat van vrijwilligerswerk”.

De nieuwe faciliteit in Miami ligt zo’n vijf uur ten zuiden van het internationale spirituele hoofdkwartier van Scientology in Clearwater. Het is niet alleen ontworpen als centrum om mensen naar hogere staten van mentale en spirituele vrijheid te brengen, maar ook als een humanitair centrum om programma’s te lanceren om drugsmisbruik en analfabetisme aan te pakken, mensenrechten tot stand te brengen, en teams van vrijwilligers te sturen naar crises- en rampengebieden over de hele wereld.

En terwijl de Kerk van Miami overeenkomsten heeft met Scientology Kerken die op beide halfronden van de aarde staan, weerspiegelt deze tropische locatie in Florida het speciale plaatselijke karakter van de zuidelijke regio – net zoals de Kerken in tientallen andere steden de plaatselijke culturen en hun gemeenschapsgevoel weerspiegelen.

Miami was een van de eerste voorposten in wat later de snel groeiende wereldwijde expansie van Scientology is geworden. De eerste Kerk van de regio in de magische stad werd in maart 1957 geopend. Het is in de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een centrum voor maatschappelijke initiatieven die zich gedraagt als een tegengif voor chronische en acute sociale kwesties. Dit nieuwe huis voorziet in een springplank voor plaatselijke programma’s waaronder samenwerkingsverbanden met kerken, jongerengroepen in de gemeenschap, en rechters en politieagenten in hun missie om drugsvoorlichting voor jongeren in de regio te implementeren. Alles bij elkaar heeft het door de Kerk gesteunde Drugsvrije Wereld programma een dramatisch verschil gemaakt in de levens van 35.000 personen in alleen al de Miami regio.

De heer David Miscavige verwelkomde de enthousiaste menigte, waarbij hij Miami’s nieuwe Kerk beschrijft als “een schip van staat (dat) … voor de hele mensheid zeilt.”

Uitbundige aanwezigen
UITBUNDIGE AANWEZIGEN Scientologen, plaatselijke functionarissen en gasten nemen elk aspect van het gebouw in zich op terwijl ze door het nieuwe thuis van de Kerk lopen.

Dat de regio van Zuid-Florida uitgegroeid is tot een broeinest van schendingen van de mensenrechten, heeft geholpen om de toegewijde inspanningen van de Kerk om bewustwordingscampagnes over mensenhandel en over misstanden in de geestelijke gezondheidszorg met een gedrevenheid uit te voeren. Tot nu toe zijn ongeveer 5 miljoen mensen met berichten van hoop bereikt, door middel van non-profit commercials op Spaanse tv in Miami en met interviews in de studio tijdens primetimeradio.

Onder de hoogwaardigheidsbekleders waren burgemeester Tomás Regalado; voormalig Congreslid van de VS, Lincoln Diaz-Balart van het 21e Congressionele District; mevrouw Tamara Batalha, Onderwijsprogrammadirectrice van Miami-Dade County; de heer Eduardo Sabillon, Drugsonderwijsadviseur van Miami. Elk van hen sprak over de humanitaire programma’s.

“Voor mij is de Scientology Kerk heel eenvoudig”, vertelde burgemeester Regalado aan de menigte. “Jullie leren, jullie werken, jullie denken positief en jullie helpen mensen. Daarom, en om vele andere redenen, passen jullie uitermate goed bij onze stad.

Miami is een toegangspoort naar de Amerikaanse droom en jullie hebben nu die poorten geopend door een koud, steriel gebouw te transformeren tot een levendig centrum. Jullie uren van vrijwilligerswerk zal levens veranderen... dus het enige wat ik nu vraag, is dat jullie ons nog meer van jullie uren geven – tienduizend, twintigduizend. Ik pak wat ik krijgen kan. Dat is wat we nodig hebben van de Scientology Kerk.”

Voormalig Congreslid Diaz-Balart sprak over een gedeelde passie voor het ontsteken van de mensenrechten en vrijheid. Deze spirit was de hele dag door tijdens het evenement voelbaar.

“Ik ben in Cuba geboren en kwam toen ik vier jaar oud was met mijn familie naar de Verenigde Staten om het communisme te ontvluchtten”, zei hij. “Toen ik voor het eerst leden van de Kerk ontmoette bij een Mensenrechtenconferentie in Washington DC, wist ik dat ik zeer speciale mensen had ontmoet. Later, toen ik met jullie Mensenrechten afdeling sprak, zeiden jullie niet: ‘We willen dat je ons helpt’. Jullie vroegen: ‘Hoe kunnen wij helpen?’”

De nieuwe faciliteit is een ideale Scientology Kerk omdat het perfect de doelstellingen van de religie belichaamt: Om leden naar meer gevorderde staten van mentale en spirituele vrijheid te leiden, en om het centrum te zijn voor de start van humanitaire programma’s die mensenrechten over de hele wereld aanmoedigen en steunen.

Vogelperspectief
VOGELPERSPECTIEF De nieuwe Miami Kerk schijnt als een baken van hoop en hulp tegen de Coconut Grove skyline.
Een Miami welkom
EEN MIAMI WELKOM De nieuwe receptie verwelkomt mensen in het middelpunt van spiritualiteit en van de gemeenschap.

Miami vibe

De zwaargewichten van Miami delen hun lof en beloven gezamenlijk voor het algemeen welzijn van Zuid-Florida en daarbuiten te werken.

Eduardo Sabillon

Een openhartig praatje over drugs

“Mijn grootste uitdaging was een gebrek aan resources. Toen ik jullie Drugsvrije Wereld curriculum ontdekte, kwam dat als een geschenk uit de hemel. Ik begon het programma in Miami te gebruiken en zag hoezeer de jeugd ertoe aangetrokken werd. De recht voor z’n raap stijl verbloemt de realiteiten van het drugsgebruik niet. En zo verspreidde het nieuws zich snel. Al snel wilde iedereen het programma hebben, radiostations belden, tv-stations belden, evenals kerken en jeugdgroepen. Ze zeiden allemaal: ‘We moeten iets hebben dat reëel is voor onze jeugd’. Zo ontstond onze Drugsvrije Wereld beweging. En daarom wil ik jullie hartelijk bedanken voor deze nieuwe Scientology Kerk en dit fantastische nieuwe begin voor Miami. Want tenslotte gebeurt het niet elke dag dat een organisatie zoals deze haar deuren opent. En daarom hebben jullie mijn oprechte belofte dat we er allemaal ten volle van zullen profiteren.”

Tamara Batalha

Het wonder van Studietechnologie

“Ik beschouw mezelf als een ‘krijgster ten bate van kinderen’. Evengoed kon mijn eigen dochter op 10-jarige leeftijd niet lezen of schrijven. Maar wanneer God een raam sluit, opent Hij een deur. En die deur was de deur naar de Scientology Kerk! En in slechts drie maanden tijd gingen haar testresultaten omhoog van het niveau van de kleuterschool naar lezen en schrijven op het niveau van groep 4! Wat jullie doen door middel van Studie Technologie is een wonder. Ik begon me af te vragen, nu mijn kind gered was, hoeveel andere kinderen daarbuiten kunnen er gered worden van ongeletterdheid? Zonder Scientology, waar zou de planeet dan vandaag de dag zijn?”

“En jullie uren van vrijwilligerswerk zullen levens veranderen, daar bestaat geen twijfel over.”
Lincoln Diaz-Balart

Vrijheid in het leven van mensen blazen

“Toen ik voor het eerst leden van de Kerk ontmoette bij een Mensenrechtenconferentie in Washington DC, wist ik dat ik zeer speciale mensen had ontmoet. Later, toen ik met jullie Mensenrechten afdeling sprak, zeiden jullie niet: ‘We willen dat je ons helpt’. Jullie vroegen: ‘Hoe kunnen wij helpen?’ Jullie werk is niet alleen maar theoretisch. “Het is echt – werkelijk echt. Ik heb jullie toewijding aan mensenrechten gezien. En ik heb van degenen die lijden onder de wreedheid van onderdrukking vernomen, dat de materialen die jullie verspreiden, als ‘een stroom frisse lucht’ zijn. We hebben allemaal vrijheid nodig, net zo goed als dat we lucht nodig hebben om te ademen. En jullie Kerk en jullie programma’s dragen in grote mate bij om vrijheid te ademen in de levens van mensen.”

Tomás Regalado

Met open armen verwelkomd

“We zijn een stad die een goed voorbeeld is van de tegenstrijdigheid die we in Amerika hebben: een rijke stad die niettemin veel armen heeft, een stad van overconsumptie te midden van degenen die slechts ternauwernood kunnen rondkomen. Dus wanneer je mensen hebt die als vrijwilliger de straat op willen gaan om de levens van anderen te verbeteren, nou, dat verwelkomen we met open armen. En dat is op zichzelf al een reden voor een viering. Miami is een toegangspoort naar de Amerikaanse droom en jullie hebben nu die poorten geopend door een koud, steriel gebouw te transformeren tot een levendig centrum. En jullie uren van vrijwilligerswerk zullen levens veranderen, daar bestaat geen twijfel over. Dus het enige wat ik nu vraag, is dat jullie ons nog meer van jullie uren geven – tienduizend, twintigduizend. Ik pak wat ik krijgen kan. Dat is wat we nodig hebben van de Scientology Kerk.”