21 OKTOBER 2017 / BIRMINGHAM, VERENIGD KONINKRIJK

Een spirituele revolutie

De nieuwe Scientology Kerk in het hart van Birmingham dient als een stimulans voor initiatieven in de richting van culturele hervorming.

Scientology Kerk Birmingham

Als de geboorteplaats van de Industriële Revolutie, was Birmingham in het Verenigd Koninkrijk, het thuis voor meer patenten dan welke andere stad ter wereld. Haar rol als leider in de fabricage van innovatie heeft ervoor gezorgd dat ze internationaal bekend staat als “De werkplaats van de wereld”.

Die werkhouding – die parallel loopt aan de werkinstelling van scientologen, die al 20 jaar lang humanitaire en sociale verbeteringscampagnes in de regio zijn gestart en deze hebben ondersteund – werd achterin oktober nogmaals duidelijk toen leden bij elkaar kwamen om hun nieuwe ideale Kerk in de wijk “Moseley and Kings Heath” aan Moor Green Lane in Birmingham in te wijden.

Scientology Kerk Birmingham. De geest van de dag
DE GEEST VAN DE DAG Dhr. Miscavige levert zijn openingstoespraak voor een grote menigte tijdens de feestelijke opening.

Dus, in de geest van de dag, stond de heer David Miscavige, kerkelijk leider van de Scientology religie, op het podium en verklaarde: “Wanneer dat lint wordt opengetrokken, gaat het gordijn open... en dus wordt het de verantwoordelijkheid voor iedere scientoloog om het Zout der Aarde van Engeland te verheffen, waardoor we een industriële revolutie omvormen tot een spirituele revolutie.”

Terwijl zo’n 2000 leden en gasten hun aandacht richtten op de fantastische restauratie van een gebouw dat de spirituele behoeften van een grote congregatie van parochianen zal dienen, zagen ze ook duidelijk een “werkplek” die in de behoeften van de plaatselijke gemeenschap voorziet, die gelijke tred houdt met de uitgebreide sociale programma’s van de Kerk.

Over de hele wereld weten mensen, die Birmingham niet kennen, wel van de dingen die hier vandaan komen. Van artiesten tot de industrie, van vliegtuigen tot voetbal, van Shakespeare tot straatverlichting, Birmingham heeft honderden jaren lang, zowel industrieel als cultureel de weg verlicht. Zelfs zuurstof – die lucht die we inademen – werd hier voor het eerst benoemd.

Nieuw thuis, nieuw begin
NIEUW THUIS, NIEUW BEGIN Opgetogen aanwezigen bekijken alle in het oog springende aspecten van hun nieuwe thuis in het hart van de Midlands.

De culturele betekenis van Birmingham reikt tot ver buiten haar grenzen. Met een uitgebreide geschiedenis die overal in haar cultuur te vinden is, is Birmingham niet alleen de op één na grootste stad in het Verenigd Koninkrijk, maar is ze ook het meest etnisch diverse centrum in het land. En ze is groeiende.

In overeenstemming met die geest van samenwerking, en volgend op de vele steden die in het afgelopen jaar hun deuren openden voor nieuwe Scientology Kerken, is Birmingham verre van een succesverhaal dat zomaar is komen aanwaaien. De Kerk heeft in feite 20 jaar ervaring waarbij het hand in hand heeft samengewerkt met gemeenschappen en vrijwilligers. Ze is in contact getreden met mensen en groepen op het gebied van programma’s voor geletterdheid, initiatieven op het gebied van drugspreventie, bewustzijn van mensenrechten en onderwijs in morele waarden.

Geschiedenis in ere hersteld
GESCHIEDENIS IN ERE HERSTELD De nieuwe Scientology Kerk van Birmingham werd in 1930 gebouwd en is erkend als een erfgoed locatie door Historic England en is nu getrouw gerestaureerd met de traditionele “rode bakstenen” van Birmingham, met kalkstenen uit het Isle of Portland en met eikenhouten deuren en exclusief Brits marmer.
Scientology Kerk Birmingham. Receptie

Om precies te zijn hielpen de plaatselijke vrijwilligers en parochianen in 2017 met het distribueren van duizenden De Feiten over Drugs boekjes, wat het totaal op meer dan 140.000 brengt. Nog eens duizenden meer hebben onderwijs genoten in de morele codes zoals die zijn verwoord in De Weg naar een Gelukkig Leven en zijn bewust geworden van de fundamentele mensenrechten, zoals die in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties staan.

De nieuwe Scientology Kerk van Birmingham werd oorspronkelijk in 1930 gebouwd en staat op een 2,4 hectare groot landgoed in de kosmopolitische wijk Moseley. De faciliteit is erkend als een erfgoed locatie door Historic England en werd getrouw gerestaureerd met de traditionele “rode bakstenen” van Birmingham, met de kalkstenen uit het Isle of Portland, de eikenhouten deuren en exclusief Brits marmer. Het werd volledig klaargestoomd voor dienstverlening aan gemeenschappen verspreid over de Midlands.

De heer Yann Lovelock, Senior Adviseur voor de Birminghamse Council of Faiths en ontvanger van de British Empire Medal (BEM), was een van de mensen die de Kerk tijdens de opening verwelkomde. Zijn toespraak richtte zich op wat de dag voorspelde als een voorbode van de verbeterde levens voor de burgers van zijn stad.

“Wat we hier vandaag verwelkomen is de opening van een bron die bijdraagt aan het welzijn van Birmingham”, zei hij, “[een] die bijdraagt aan een groter bewustzijn van wie we zijn als individu en wat we kunnen toevoegen aan het algemeen welzijn. Dit centrum brengt een enorme verplichting met zich mee voor jullie. Ik heet jullie van harte welkom als spirituele partners. Ik kijk uit naar jullie inspanningen om niet alleen onze stad, maar de hele wereld een betere plek te maken.”

Diana Coad, vertegenwoordiger van de Nationale Alliantie voor Drugspreventie, sprak over de bestrijding van drugsverslaving in Birmingham. Ze merkte op dat ze uit eerste hand de levensreddende effecten van Narconon, de drugsrehabilitatie technologie ontwikkeld door L. Ron Hubbard, was waargenomen.

“Wanneer je iemand met succes kunt helpen in zijn strijd tegen drugs, red je niet alleen maar één persoon, omdat de levens van hun ouders, broers, zussen en de levens van kinderen ook zijn vernietigd”, zei ze. “In feite help je, met elke persoon die je redt, honderden anderen. En ik kan er niet langer tegen overheden, ziekenhuizen en artsen te zien falen, verslaafden teleur te stellen en hun families teleur te stellen. Jullie breken dus de muren af tussen verleden en heden, tussen mislukking en succes, en daarmee geef je Britse families een toekomst.


Birmingham stijl

Leiders van de gemeenschap stappen op het podium om hun lof te delen en een belofte te doen om samen te werken.

Dr. Paul Baiden-Adams

Dromen uit laten komen

“Neem nou één jongeman wiens droom het was piloot te worden, maar hij kon niet studeren. Daar stond hij aan de rand van de kloof. Zijn droom aan de andere kant en niets anders dan hoop er tussenin. Dus leerde ik hem over Studietechnologie en de ‘gradiënt’ en hij paste het toe. En hij begon te leren: hoogte, windrichting, landingssnelheid. Nu kan die jongeman vliegen, omdat met L. Ron Hubbards Studietechnologie je dromen uit kunnen komen.”

Yann Lovelock

Een betere wereld bouwen

“Wat we hier vandaag verwelkomen is de opening van een bron die bijdraagt aan het welzijn van Birmingham; die bijdraagt aan een groter bewustzijn van wie we zijn als individu en wat we kunnen toevoegen aan het algemeen welzijn. Dit centrum brengt een enorme verplichting met zich mee voor jullie. Ik heet jullie van harte welkom als spirituele partners. Ik kijk uit naar jullie inspanningen om niet alleen onze stad, maar de hele wereld een betere plek te maken.”

Decima Francis

Hart en ziel empoweren

“De Scientology Kerk en de leer van de heer L. Ron Hubbard doen me denken aan Shakespeare’s sonnetten. Dat wil zeggen, ‘Datgene wat prachtig is vormgegeven, verheft de menselijke geest’. En de heer Hubbard had dat intellect, dat hart en die ziel. Hij wist dat hij anderen moest helpen om verder te kijken dan de fysieke vorm waarin ze zich bevinden, naar wie ze werkelijk zijn. Wel, het is een feit dat L. Ron Hubbard elk menselijk wezen van kracht voorziet, zodat ze hun ziel voorbij de hemel kunnen verheffen.”

“Jullie breken dus de muren af tussen verleden en heden, tussen mislukking en succes, en daarmee geef je britse families een toekomst.”
Diana Coad

Hoop voor de toekomst geven

“Wanneer je iemand met succes kunt helpen in zijn strijd tegen drugs, red je niet alleen maar één persoon, omdat de levens van hun ouders, broers, zussen en de levens van kinderen ook zijn vernietigd. In feite help je, met elke persoon die je redt, honderden anderen. Jullie breken dus de muren af tussen verleden en heden, tussen mislukking en succes, en daarmee geef je Britse families een toekomst.”