Een kerk is daar waar je die vindt
EEN KERK IS DAAR WAAR JE DIE VINDTLokale parochianen luisteren terwijl vader Sichinga De Weg naar een Gelukkig Leven voorleest en daarbij uitleg geeft. De verbeterde gezondheid en morele praktijken in Zambia wordt eraan toegeschreven.

ZAMBIA

Levens in transformatie

De boodschap verspreiden
DE BOODSCHAP VERSPREIDEN Zambiaanse groepen hebben 12.000 De Weg naar een Gelukkig Leven boekjes verspreid.

Voordat ze werden geïntroduceerd aan De Weg naar een Gelukkig Leven in Zambia, een verarmd Afrikaans land, hadden de mensen de wil om samen te werken voor een gemeenschappelijk doel verloren. Ze waren vooral gericht op hun eigen individuele voortbestaan en waren niet op zoek naar oplossingen voor de wijdverbreide armoede en honger wat op dagelijkse basis een probleem was voor hun voorbestaan. Het valt makkelijk in te zien waarom dat zo was. De levensverwachting in Zambia is slechts 62. Een geschiedenis van honger, ziekte en gebrek aan onderwijs wilde zeggen dat aandacht aan morele codes maar moest wachten.

Districten ontvangen het goede nieuws
VAN ELK GELOOF Vader Sichinga heeft 500 mensen getraind die op hun beurt 70 De Weg naar een Gelukkig Leven groepen in Zambia zijn gestart.
Van elk geloof

Maar nadat De Weg naar een Gelukkig Leven werd geïntroduceerd, begonnen duizenden Zambianen en hun families ethischer, productiever en verantwoordelijker levens te leiden.

Dat hebben ze te danken aan vader Teddy Sichinga, een anglicaanse priester, die gebruik maakt van De Weg naar een Gelukkig Leven om de levens van de verarmde Zambiaanse bevolking te verbeteren, één persoon, één dorp, één parochie per keer. “De Weg naar een Gelukkig Leven materialen zijn zeer bruikbaar voor de families in mijn parochiën”, zegt vader Sichinga. “Ze zijn op een eenvoudige manier geschreven die gemakkelijk te begrijpen is. Ik begon met het gebruik van deze materialen omdat ze heel waardevol zijn voor het dagelijks leven. We hebben hier een heleboel menselijke noden en deze tools pakken die noden aan, zodat ze zichzelf kunnen verheffen.”

Onderwijzen en het helpen van anderen is een tweede natuur voor vader Sichinga. Hij behaalde een onderwijsdiploma voordat hij besloot priester te worden. Hij combineert zijn academische en spirituele aanleg wanneer hij De Weg naar een Gelukkig Leven naar zijn gemeentes brengt. Zijn succes werd door de leiders van de Anglicaanse Kerk opgemerkt en ze stelden hem aan als trainingskapelaan van het bisdom. In deze vertrouwde rol, traint hij anderen in de leefregels van De Weg naar een Gelukkig Leven en geeft hij andere predikers advies hoe ze het in hun preken kunnen opnemen. Hij geeft ook begeleiding bij het opzetten van lokale groepen.